Patrola - BRZI VUKOVI

Sve započinje godine Gospodnje 2007. u jedno sunčano jesensko popodne mjeseca listopada. Okupili smo se ispred Osnovne škole „Vladimir Nazor" na patrolnom dogovoru gdje nas je bilo 12. Svi su bili zadovoljni viđenim tako da se na prvom slijedećem sastanku brojka povećala na 15.
Bila je to miješana grupa djece iz tadašnjeg 4. i 6.(samo cure) razreda. Kako se vremena danas mijenjaju, cure iz 6. razreda su shvatile da se na izviđačkim aktivnostima spava i u šatoru (čitaj: skupa s bubama, mravima, skakavcima, paucima...fuuuuj), pa su tako odlučile da to ipak nije za njih.
Iste te godine, početkom tada već hladnog mjeseca studenog od djece koja se nisu prestrašila slatkih životinja Josnovana je patrola „Brzi Vukovi". Legenda ide tako da se nismo mogli dogovoriti oko imena hoće li to biti „Brzi Kameleoni" ili „Brzi Vukovi",  ali čim smo vidjeli da nam slijedi biranje patrolne boje, odabir imena je bio više nego jasan (hm baš bi bilo fora da smo ipak uzeli ime Kameleoni pa da mijenjamo boje svako malo smile). Odabrali smo i sivu kao patrolnu boju. Jedino je preostalo se dogovoriti za izradu patrolne zastave, koja je ne(pre)dugo nakon toga s malim poteškoćama i izrađena. Ime, boju i zastavu imamo pa smo se bacili na posao.
 
Zaredao se niz patrolnih sastanaka na kojima smo s vremenom naučili jako puno toga, od signalizacije, čvorova, nevidljivog pisma (molim?), prve pomoći, skidanja azimuta (kaj?), preživjeti u prirodi, prognoziranja vremena (da ziher?), do samog upoznavanja naše domovine i običaja. Bili smo i na puno odredskih i što je najvažnije nekoliko samostalnih patrolnih izleta te vidjeli mjesta kao što su park šuma Golubinjak, Velika Pisanica, Gornja Stubica (kaj je to u Hrvatskoj?) i puno ostalih. Bili smo i na nekoliko višednevnih „izleta". Svakako moramo spomenuti zimovanja (snijeg, grudanje, sanjkanje jupi shocked) i ako netko misli da se vatra ne može zapaliti u snijegu, neka slobodno dođe i uvjeri se da je u krivu; proljetovanja; i najvažnije logorovanje, napokon su nam dali sjekiru, pilu i čekić biggrin ali smo zato naučili kako od drveta izraditi patent(kaj je to?) za drva, za cipele, za odjeću i još puno toga. Sve u svemu iako nekad pokisnemo, moramo malo više hodati ili raditi do sad nam je uvijek bilo zabavno i odlično!

Patrola nam broji 7 članova, Marija, Dominik, Fran, Nikša, Filip, i Karlo koji su učenici 5. razreda OŠ Vladimira Nazora.

Naš predvodnik je Fran, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Super smo ekipa, uvijek se šalimo i zabavljamo i spremni smo na nove izazove, ali ako treba nešto odraditi napravit ćemo to sa smiješkom.

„Budi pripravan"

Traži pa ćeš naći

Naš Facebook